GBS Toverveld steunt het KID Fonds

men kon zaterdag op de speelplaats van de school terecht voor een gezellige Kerstmarkt waar de Kerstknutsels van de leerlingen werden verkocht. Uiteraard waren er ook véél hapjes en drankjes. Binnen was er een Kerstconcert door het kinderkoor van Toverveld samen met Rhino en het koor Happy.

DSCF6193KID Fonds
Het KID Fonds wil de zorg voor kinderen met een primaire immuundeficiëntie (PID) verbeteren.
Hiervoor wil men onder andere de ziekte meer bekend te maken bij de eerstelijnsgezondheidszorg, met het oog op een tijdige diagnose. Ook wil men informatie op maat aanbieden aan de patiëntjes, hun ouders en hun bredere omgeving. Verder wil men wetenschappelijk onderzoek ondersteunen dat bijdraagt tot de kennis van de meer dan 250 verschillende PID’s.

Het Fonds werd opgericht in april 2014 door Prof. Dr. Isabelle Meyts van de afdeling kinderimmuundeficiënties van het UZ Leuven, in samenwerking met de rector en de algemeen beheerder van de KU Leuven. Het Fonds maakt deel uit van het Leuvens Universiteitsfonds.

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s