De tocht van de hoop

Ruim 150 mensen trokken zondag al zingend door de straten van Herent.Het werd een tocht met tal van ontmoetingen.

De tocht werd georganiseerd door de Onze-Lieve-Vrouwparochie. ‘We hadden gerekend op een 60-tal deelnemers, dus dit is een bijzonder groot succes’, vertelt mede-organisatrice Suzy Nelemans.

DSCF0474Warmte en hoop
In het verleden werden er al wandeltochten naar onder andere de jeugdbewegingen en WZC Betlehem gehouden. Dit jaar wou men de Herentse inwoners laten kennis maken met de vluchtelingen die onze gemeente wonen. ‘Net zoals Jozef en Maria moeite hadden om een warme plek te vinden, is het voor de hedendaagse vluchtelingen vaak ook moeilijk om wat “warmte” te vinden’, klinkt het bij het begin van de tocht. ‘Wij, als inwoners van Herent, kunnen hen die warmte en hoop proberen te geven’.

Break wit

 

L1001068De wandeling startte aan de kerk van Herent. De tocht ging meteen naar  LDC d’Ontmoeting. Daar werden diverse Kerstliederen gezongen. De mensen konden ook genieten van een kopje thee of lekkere cake en koekjes.

Al zingend ging het via de Mechelsesteenweg naar de Henkelsite. De wandelaars werden er door onder andere Youssef getrakteerd op Koerdische liedjes. Een jaar geleden vluchtte Youssef weg uit Aleppo (Syrië) voor de oorlog. Naast muziek was er ook pompoensoep en Turks brood voorzien.

Van de Henkelsite ging het daarna, via het station, terug richting kerk. Daar kon nagepraat worden bij een glas glühwein of appelsap.

FotogalerijHoop

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s