De Sergeysstraat is een echte Fair Trade Straat

Het begin van het nieuwe jaar is altijd een prima gelegenheid om met je buren te klinken, een hapje te doen en wat bij te praten. In de Sergeysstraat hadden ze zaterdagavond een extra reden om te feesten: deze straat is de derde Fair Trade Straat van Herent.

Om de titel “Fair Trade Straat” te krijgen, moet er een aantal criteria voldaan worden. Zo moeten onder andere voldoende gezinnen jaarlijks regelmatig FT producten aankopen of gebruiken.

‘Het was eigenlijk niet echt moeilijk om de buren achter dit initiatief te krijgen’, vertelt buurtbewoonster Els Herbots. ‘Iedereen die we aanspraken was erg positief. Een “Neen” kregen we nergens te horen’.
Ruim dertig gezinnen gingen mee in het verhaal en dus kregen de bewoners van de Sergeysstraat zaterdagavond tijdens hun nieuwjaarsreceptie officieel de titel van “Fair Trade Straat”.

FTG raampancarte ma14_33276Kies ook voor Fair Trade in jouw straat
Van zodra bewoners van minstens 30 huizen in je straat (of 70% van de huizen indien deze straat minder dan 30 huizen heeft) in een bepaalde straat/wijk deelnemen, is er sprake van een Fair Trade  Straat.
‘Deelnemen’ betekent dat de mensen zich herkennen als Fair Trade Fan, weten wat Fair Trade is en  minstens 4 keer per jaar Fair Trade aankopen/verbruiken. Ze zijn ook bereid hun herkenning aan hun raam of voorgevel op te hangen.

Woon je in een straat waar het Fair Trade gevoel leeft? Neem dan zeker contact op met Herent Fair Trade

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s