Kunst van bamboe

De gemeente Herent en GC De Wildeman pakken deze zomer uit met een reusachtige bamboe installatie in het Wildemanspark van de internationaal gerenommeerde kunstenaar én Herentenaar Georges Cuvillier.

Georges bouwt bamboeconstructies op grote evenementen en festivals over heel de wereld. Zo was zijn werk al te bewonderen in Frankrijk, Australië en Nederland en o.a. op Lowlands, Tomorrowland en het Cactusfestival.
‘Hoog tijd vonden wij om in eigen dorp te laten zien welk uitzonderlijk beeldend kunstenaar er hier letterlijk onder de kerktoren woont’, vertelt Pieter Taccoen (GC De Wildeman). De maquette ziet er in ieder geval indrukwekkend en veelbelovend uit.

Half april komen de 280 bamboestokken van elk 11 meter lang aan in het WIldemanspark en begint de opbouw. ‘Op zaterdag 30 april gaan we de installatie feestelijk openen’, vertelt Pieter. ‘De constructie zal speciaal worden uitgelicht met vuur’.

i-gMLV3Xt-X2Een project voor iedereen
De opbouw wordt een samenwerking met vrijwilligers die graag de handen uit de mouwen steken voor dit unieke project. ‘We laten de constructie in totaal vier maanden staan zodat ze de hele zomer bezocht en gebruikt kan worden’, aldus Pieter.

Gebruiken mag u letterlijk nemen want buiten de grote activiteiten zoals de Wereldmarkt op 1 mei en het Wild in’t Park festival op 5/6/7 mei moet de bamboeconstructie een creatieve plek worden waar mensen elkaar ontmoeten, verwonderd raken en zich laten inspireren om er zelf activiteiten op poten te zetten.

‘Voor ons is het ook een groot avontuur want een beeldend project van zo’n omvang hebben we nog nooit gerealiseerd in Herent’, zegt Pieter fier. ‘We zijn dan ook bijzonder blij dat Georges dolenthousiast is om in eigen dorp het beste van zichzelf te geven’.

Herentse leerlingen doen mee
Om het hele project extra in de verf te zetten bouwen er zo’n 500 leerlingen uit de Herentse scholen, na een introductie van Georges Cuvillier, zelf mini-bamboekunstwerkjes. Een professionele fotograaf zal al die werkjes vastleggen zodat we die 500 foto’s kunnen tonen tijdens de opening op 30 april in het Wildemanspark.

i-MHR36B3-X2i-H2SFtgP-X2

 

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s