Op bezoek bij de jeugd van tegenwoordig…

Jaarlijks organiseert Beweging.net een trefmoment voor alle vrijwilligers die zich inzetten binnen de diverse organisaties. Het is ondertussen de gewoonte geworden om dit trefmoment iedere keer op een andere plek te organiseren. Dit jaar ging men op bezoek bij jeugdhuis De Molotov.

DSCF8556-bewerktJongeren en hun engagement.
‘Veel vrijwilligers uit onze partnerorganisaties als CM, ACV, OKRA, KWB, FEMMA, ZIEKENZORG, WELZIJNSZORG en PASAR die hier aanwezig zijn, hebben een lange staat van dienst. De instroom van geëngageerdejongeren verloopt de laatste jaren wat moeizamer’, stelt Willy Verbeek (voorzitter Beweging.net). ‘Daarom leek het ons een goed idee om zelf naar de jongeren toe te stappen. Zo hebben we de gelegenheid om te vernemen hoe jongeren vanuit hun engagement bouwen aan een warme en solidaire samenleving . We zijn dan ook heel blij en erkentelijk dat deze jongeren bereid zijn om vandaag met ons samen te socializen’.

Durven uitbreken
Het werd vrijdagavond een aangenaam trefmoment met leuke babbels en toffe ontmoetingen.
‘Een maatschappij als de onze heeft jonge geëngageerde mensen meer dan nodig, maar kijken daarbij wat te makkelijk naar de structuren binnen onze organisaties’, stelt Verbeek.’ Moeten we daarom niet gewoon durven onze deuren openzetten voor jongeren die onze waarden van solidariteit, verdraagzaamheid en samenhorigheid genegen zijn, ook al zijn ze niet geneigd een mandaat binnen de beweging op te nemen? Ruimer nog. Ook binnen de politieke wereld moeten we over de partijgrenzen heen kunnen kijken naar anderen die onze waarden delen’.

DSCF8579-bewerktVeel méér dan enkel een jeugdhuis
‘De jeugd, dit jeugdhuis is meer dan enkel een jeugdhuis’, vertelt Molotov-voorzitter Alexander Doucet. ‘We organiseren activiteiten rond cultuur, we organiseren een quizavond, een kerstmarkt,… En er zijn de WWM, de WelWillende Molotoffers die graag hun tijd en diensten willen uitlenen aan mensen die het nodig hebben. De jeugd van tegenwoordig is niet allemaal lui. We zijn méér dan dat.’

DSCF8535-bewerkt

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s