De Geefwinkel zoekt extra hulp

Elke derde donderdag van de maand (18-20u) is de Herentse Geefwinkel geopend.  Het concept is simpel: breng je bruikbare spullen (boeken, CDs, speelgoed, huishoudartikelen,…) die je zelf niet meer nodig hebt langs in de Geefwinkel. Iemand anders kan ze ongetwijfeld goed gebruiken.

‘De Herentse Geefwinkel loopt erg goed’, vertelt Sanne (Transitie Herent). ‘We hebben veel vaste klanten die bijna elke keer langskomen, maar ook mensen die gewoon éénmalig eens een kijkje komen nemen’.
De Geefwinkel is gevestigd in de kelder van LDC d’Ontmoeting. Spullen langsbrengen kan tijdens de openingsuren van de winkel.

699A9926Spullen krijgen een tweede (of derde) leven
Bedoeling is dat mensen spullen brengen die ze niet langer gebruiken. Denk daarbij aan boeken die je al gelezen hebt, DVD-series die je al drie keer gezien hebt, speelgoed waar je kinderen te groot voor zijn geworden, een vaas die je hebt gekocht maar achteraf gezien eigenlijk toch niet zo mooi vond of een mixer die je cadeau hebt gekregen en er echt teveel aan is omdat je er al twee hebt liggen in de kast. Voor anderen kunnen die spullen wel nog leuk, nuttig of mooi zijn en via de Geefwinkel kunnen ze dus een tweede leven krijgen. De Geefwinkel is dan ook geen stortplaats voor kapotte spullen en ook achterhaalde technologie (bv. oude diskettes voor de computer) neemt men liever niet aan. Anderen moeten er echt nog iets mee zijn.

Verder zijn het geven en het nemen op zich niet aan elkaar gelinkt. Je mag nemen wat je wil, ook als je niets hebt meegebracht.

699A9914Extra hulp is welkom.
De werking van de Geefwinkel steunt op vrijwilligers. En er is altijd wel wat te doen als de winkel open is: spullen aannemen en controleren op bruikbaarheid, bezoekers helpen zoeken naar dat ultieme hebbeding, spullen aantrekkelijk etaleren in de winkel,…

‘En hiervoor kunnen we zeker nog extra hulp gebruiken’, vertelt Sanne. ‘Heb je dus zin om mee te helpen, laat ons dan iets weten of kom eens langs tijdens de openingsuren’.

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s