Oppositie vraagt schorsing gemeenteraadsbeslissing

De voltallige Herentse oppositie (Groen, Herent-21 en Open VLD) heeft de provinciegouverneur verzocht een beslissing van de vorige gemeenteraad te schorsen. Het gaat om de intussen beruchte grondenruil in Veltem.

Het terrein en gebouw van de speelpleinwerking en de buitenschoolse kinderopvang aan de Haachtstraat in Veltem moet plaats ruimen voor een nieuwbouwproject van 31 woningen en 50 parkeerplaatsen.
‘De bewuste gemeenteraadsbeslissing kwam er ondanks uitdrukkelijk verzet met inhoudelijke argumenten vanuit de oppositie. De meerderheid drukte de beslissing door’, meldt de oppositie in een gezamenlijk persbericht.

Momenteel geen alternatief voor speelpleinwerking
‘We herhalen dat deze beslissing geen goede zaak is voor onze gemeente: er is geen alternatief voor de speelpleinwerking; er worden 31 woningen op een zeer kleine ruimte voorzien zonder afwegingen over mobiliteit of andere manieren om deze gemeentelijke gronden te benutten; er is geen inspraak geweest’.

Verder werden elementaire regels met de voeten getreden, aldus de oppositie: ‘Afspraken achter gesloten deuren met slechts één partner is zeker niet de manier waarop politieke beslissingen moeten worden genomen. Het algemeen belang is ver te zoeken. Alweer nul op tien qua openbaarheid van bestuur’, klinkt het.

Onvoldoende documentatie
‘De oppositie moet haar controlefunctie kunnen uitoefenen. Daarvoor is een tijdig en volledig dossier ter inzage noodzakelijk. Een recent schattingsverslag van de bewuste gronden, waarnaar we uitdrukkelijk hebben gevraagd, hebben we nog steeds niet te zien gekregen.’, meldt men verder.

De Herentse oppositie vond het dus haar plicht om de toezichthoudende overheid te melden dat zij niet akkoord kan gaan met deze gang van zaken. ‘Herent verdient beter!’, klinkt het als besluit.

veltem plan

 

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s