Feest bij Horta-Verstreken in Delle

Vijftig jaar geleden startte de familie Verstreken een eerste tuincentrum. Dochter Suzy en schoonzoon Joris openden in 1989 hun eigen winkel in Delle.

Familiebedrijf
‘Mijn schoonouders, de familie Verstreken, startten in maart 1966 met hun eerste winkel in Rillaar’, vertelt Joris Van Den Acker. ‘Ondertussen zijn ze verhuisd en de nieuwe winkel werd in 2012 nog gevoelig uitgebreid door mijn schoonbroer Peter. Schoonzus Caroline opende een kleine tien jaar geleden een winkel in Diest’.

699A0617-bewerktDelle
‘Wij zijn in oktober 1989 met de winkel in Delle begonnen’, gaat Joris verder. ‘Suzy en ik waren toen net 1 jaar gehuwd. We zijn van in den beginne met artikelen voor zowel de tuin als voor de dieren van start gegaan. Reeds in het tweede jaar 1990 zijn er de tuinmeubelen bijgekomen en dan enkele jaren later de kerstartikelen’.

HORTA
Tijdens contacten met collega-tuincentra uit Antwerpen en Limburg rijpte het idee om bijvoorbeeld samen producten aan te kopen. In een later stadium kwamen daar de folders bij en toen kwam het idee om op termijn ook onder dezelfde naam naar buiten te komen.
“Horta” werd de merknaam en het uithangbord van de overkoepelende NV die op dag van vandaag alles regelt op het vlak van artikelbeheer, aankoop, merchandising en marketing. Een 35-tal winkels over heel Vlaanderen zijn ondertussenaangesloten.

‘Hier worden alle evenementen op poten gezet’, vertelt Joris. ‘Ons eerste evenement was de Horta Werelddierendag waarbij de klant op die dag 10% korting krijgt als hij of zij een huisdier meebrengt en dit zorgt voor het nodige animo waarbij de klanten inderdaad soms met een origineel dier naar de winkel komen’.

Ondertussen zijn er verschillende evenementen bijgekomen zoals Moestuindag, Barbecuedag, Tomatendag, Kruidendag en de nieuwste dit jaar was de Pattatendag waarbij de klant getrakteerd werd op gratis frietjes.

699A0628Feest
Nog tot en met zondag wordt er gefeest bij Verstreken in Delle. Klanten krijgen een hapje en een drankje aangeboden. En er is 10% korting op het volledige gamma. Zondag is de winkel uitzonderlijk open tot 17u.

HORTA Winksele (Delle)
Mechelsesteenweg 117

Break wit

 

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s